GO VEG - první rok za náma

6. března 2014 v 18:40 | fijalka |  do bříška
Zimu sme přečkali, je čas na zápisník.


Nový věci od posledně:
  • vegan pizza, jupí - hlavně ta v Karlíně (moje oblíbená kombinace: smetanovej základ, sýr, špenát dvojtej, česnek, cibule, žampiony; smetana a sýr rostlinnýho původu, seví)
  • chia semínka, silken tofu, miso, shiitake, agar agar (bonbony žužláky kyseláky teprva vychytám, první pokus nic moc, spíš odradil), jednozrnka (zatim se máčí v misce, co bude dál, se uvidí) a míchaný "vajíčka" ze silkentofu a marinovaný tofu jako zástupci prasárniček (na marinovanym aktuálně ujíždim)
  • homemade novinky: šátečky s tvarohem, chleba, loupáky, buchty, čokoládový cupcakes (inspirace: veganotic blog) a jiný muffiny
Od konce roku ujíždim na tofu na zelenině v DBK na Budějárně. Někdy samotný, někdy s rejží.
Navnadilo mě to sehnat shiitake. Na tempeh furt nemáme odvahu, ale příde čas...

Secret of raw otevřeli v lednu cukrárnu! Doporučuju čokoládovej a limetkovej dort. Zatím sem si tam nebyla sednout (vždycky jen odnýst dorty), těším se na to, je to tam překrásný.

Od začátku roku piju doma kafe bez cukru (se sojovym mlíkem) a neberu žádný léky (né že bych se předtim ládovala), i když sem teď trochu nemocná. Tak snad to vydrží.

Knížky, co mě zaujaly:
Rüdiger Dahlke - Jak správně jíst, Zbavte se toxinů v těle
Masaru Emoto - Léčivá síla vody
Charles Patterson - Věčná Treblinka
Jiří Cingroš - Sám sobě doktorem


PS: eště sem nezapomněla na starý chutě a spousta okolního jídla mi voní, ale v nastávajícím období zas bude všechno jednodušší, od dubna je tu zpátky trh a divočina taky něco dá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miluška Miluška | 6. března 2014 v 21:28 | Reagovat

Ahoj Martino,
držím palce a doporučuju supr recept na tempeh:
http://soucitne.cz/forum/tempeh-na-medu
Miluška.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama