Konec snídaním, obědům a večeřím aneb go veg průběžňák

8. září 2013 v 14:22 | fijalka |  marťani lížou led
Další divná věc po odmítání vánoc, velikonoc, svateb, kočičích kapsiček Felix, Nespressa, masa, mlíka, vajec, jogurtů a chození do zoo.


Ona to neni ňáká novinka, ani novinka posledního půlroku, jenom mě veganství pomáhá k tomu starat se líp o svý jídlo (timpádem o sebe) a nejíst v poledne (snídani/oběd/večeři) protože se to tak dělá a všichni z kanclu dou na oběd, ale jíst když mám hlad a tak vůbec. Daří se nám to myslim oběma - a to jeden pracuje klasicky v kanclu 8 hodin a druhej chodí a jezdí celej den po Praze.

Poslední asi měsíc sem měla štěstí a hlídala kočky poblíž:
Loving Hut (Koubkova, P2) - moc mi tam chutnalo jídlo z bufetu (jiný sem nestihla zkusit) - hlavně cukety a lilky a houby a rejže a smažená dýně/květák/tofu/lilek
Secret of raw (Praha 3) - skvělý jídlo přes tejden v denním menu (rybí prsty, mrkvovej koláč, avokádová polívka, cibulačka, čokoládovej dort) - doporučuju tam zajít!
Vegan city (Praha 3) mě na první pokus zklamalo (nabídka z baru mě na pohled nezaujala, takže sem zkusila jídlo z cedule a bylo bez chuti; navíc interiér je ošklivej jako každý druhý čínský bistro - přitom prezentace na soucitne.cz nevypadá zle

Eště sem neochutnala:
  • veganskej sýr (na ten se docela těšim, třeba v první pražský pizzerii, která ho používá)
  • dobře udělanej tempeh (po prvnim domácim ochutnání onehdá zatim nemám odvahu:)
Tyhle jídla mě odrazujou (názvy převzatý z DYI veganský kuchařky na fb):
knedlo zelo vepřo ze sojovýho masa, guláš ze sojových kostek, veganská svíčková a podobný "český klasiky" ve vegan variantě. Tim nechci hanět fb skupinu, možná to ale přispívá k představě většiny o vege jídlech - že se jedí samý sojový masa, nudličky, kostky. My sme to vlastně za poslední půlrok nevařili ani jednou (kdysi sem si párkrát dělala sama - dávno pradávno). Ale třeba část tadytěch sojovejch mas a seitanů mi chutnala v Loving Hut (i když si tam dám radši lilek a cuketu).

Objev posledních dvou měsíců: ovocný tofu knedlíky (meruňkový, jahodový, švestkový). Mňam.
Prasárnička týdne: "vajíčková" pomazánka (uzený tofu, sojanéza..) Mňam.
Užívám si: léto a ovoce a zeleninu z trhu. Začít v březnu bylo myslim ideální (i když sme to nijak neplánovali).

PS: eště furt sem nezapomněla na "starý" chutě. Jedna holka na fb řikala že jí to trvalo 3/4 roku, tak sem zvědavá!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama