Chrousti a spol.

17. prosince 2008 v 11:16 | fijalka |  do bříška
Letos sem rekord sedmi druhů nepřekonala, o víkendu teprva budu péct třetí (a poslední:)



Už třetí rok dělám sušenky - je to recept na perníčky od Jany z angličtiny. Na jeho konci se píše: ihned měkké. Eště musim podotknout, že běžný perníčky nám doma zas tak nejedou (protože sou měkký), ani moc to cukrový zdobení navrchu.
A tak dělám sušenky od Jany, který sou hned od začátku křupavý jako sušenky IKEA. Od receptu se asi trochu vychyluju - dávám trochu víc koření, a snažim se dělat co nejtenčí.



Stejně dlouho dělám chrousty (recept mám z Ostravy):potřebujete loupáčky (makovky), který nakrájíte na malý kostičky, sníh z bílků, cukr moučku a nasekaný vlašský ořechy.
Všechno se smísí, aby to bylo tak akorát (né moc suchý, aby se to na plechu nerozpadalo) a lžičkou se nandaj bobánci na plech. Pečeme do růžova (nebo do hněda?).
Někdy přidávám třeba slunečnicový semínka, aby chrousti víc křupali, nebo co mi příde pod ruku. Máma je po upečení eště obalila v moučkovym cukru, ale tu už mi příde moc přecukrovatý.
Nejdůležitější sou asi vlašský ořechy, i samotný opražený sou bezvadný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama